Blinkovo rješenje portala baziranog na podacima iz poslovne aplikacije 4D Wand zamišljeno je da pomogne managementu, prodajnom i nabavnom odjelu, te svim ostalim djelatnicima tvrtki koje kao bazu svojeg poslovanja koriste 4D Wand sustav.

Rješenje je bazirano na Microsoft tehnologijama, Microsoft Azzure, Microsoft SQL Server i Microsoft SQL Server Reporting Services što uz standardizirano web sučelje omogućava i dodatne mogućnosti povezivanja sa Microsoft Office alatima. Korištenje web platforme u oblaku čini rješenje dostupnim od svuda i sa svakog uređaja bez potrebe za instaliranjem 4D Wand softvera. Blink d.o.o. planira prilagoditi rješenje i softverskim alatima Pantheon te SYNESYS, kako bismo i njihovim klijentima omogućili sve funkcionalnosti koje uživaju korisnici WandER sustava.

Tehnička specifikacija

Sustav se sastoji od baze podataka koja je dnevno ažurna kopija podataka iz 4D Wand sustava, Microsoft Azzura za pristup podacima putem web stranica sa bilo kojeg uređaja, te sustava za izradu i prikaz prilagođenih izvještaja.

Funkcionalnosti

Mogućnosti ponuđenog sustava su mnoge, a konkretne funkcionalnosti možemo podijeliti prema tehnologijama koje nam za to koriste.

Izvještaji

Sustav izvještavanja omogućava nam prikaz postojećih podataka iz 4D Wand sustava na način koji nam odgovara za brži pristup poslovno važnim informacijama u brojčanom ili grafičkom obliku. Dostupni su podaci iz svih godina korištenja 4D Wand sustava te se kao takvi mogu kombinirati na istom izvještaju bez obzira na to koristite li modul financijskog knjigovodstva ili ne.

Predefinirani izvještaji koji su odmah dostupni plod su našeg iskustva i potreba postojećih korisnika. Broj izvještaja kontinuirano se povećava, a moguća je i izrada prilagođenih izvještaja prema Vašim potrebama.

Osnovne fukcionalnosti rada sa izvještajima:
prikaz korištenjem web browsera
sa različitih uređaja, bez instaliranog 4D Wand softvera
definiranje parametara izvještaja
npr. ograničavanje na grupu proizvoda ili vremenski period
„drill-down“ navigacija
omogućava nam da sa bilo kojeg izvještaja napravimo „korak dalje“ i saznamo više detalja
izvoz podataka u sve važnije formate
pdf, xls, xml, csv, html, excel, word

Sigurnost

Ugovor o postavljanju i posluživanju sustava sadrži posebne stavke o povjerljivosti podataka kojima se garantira povjerljivost svih podataka koji se nalaze na Blinkovim poslužiteljima. Blinkovi poslužitelji nalaze se smješteni u data centru koji posjeduje ISO 27001 certifikat za sigurnost podataka. Sva komunikacija među računalima (sinhronizacija podataka, pristup podacima na portalu) koristi SSL protokol koji podrazumijeva enkripciju svih podataka. Za pristup Vašem portalu potrebni su korisničko ime i lozinka poznati samo Vama.