Blinkumulus

Slijedeći trendove razvoja informatičke industrije te potaknuti vlastitim iskustvima suradnje s našim korisnicima odlučili smo uz klasične usluge izgradnje i održavanja informatičkih sustava ponuditi i uslugu najma informatičkog sustava: Blinkumulus, vaše vedro rješenje u oblaku.

Osnovni motiv za korištenje ovakve usluge je unaprijeđenje IT infrastrukture bez potrebe za velikim inicijalnim ulaganjima te sa smanjenim ukupnim troškovima. Ovakva usluga omogućava korištenje raznovrsnih informatičkih servisa (ERP, e-mail, kolaboracijska rješenja, specifične poslovne aplikacije i sl.).

Cloud usluge koje nudimo:

 najam virtualnih poslužitelja
najam Microsoft Exchange sustava
najam Microsoft SharePoint sustava
najam Microsoft licenci
održavanje virtualnih poslužitelja
izradu sigurnosnih kopija podataka(backup)
korisničku podršku

Data centar

Blink Cloud infrastruktura bazirana je na provjerenoj IBM opremi i smještena je u Altus IT data centru s dvije sistemske dvorane koje su smještene unutar Ericsson kampusa u Zagrebu. Osim što svaka zadovoljava visoke standarde sigurnosti, redundancije i kvalitete, u potpunosti su nezavisne jedna od druge što se tiče napajanja energijom, komunikacije i klimatizacije. Altus IT je certificiran za ISO 27001 standard (Information security management).

Sigurnosne kopije podataka (backup) vrše se svakodnevno na dvije lokacije.